Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......
2 ΜΑΙΟΥ 2010

Samos Copy Paste Blogspot

EΞΕΤΑΣΗ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ!


Μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ένας ανιχνεύσιμος όγκος επινοήθηκε από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ειδικών. Η εξέταση είναι η πρώτη που αναγνωρίζει με ακρίβεια τα «μηνύματα» που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν κάπου στον οργανισμό αρχίσει να δημιουργείται καρκίνος...


Οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης σε 8.000 ασθενείς υποδηλώνουν ότι με την βοήθειά της μπορεί να ανιχνεύεται ο καρκίνος έως πέντε χρόνια πριν γίνει εμφανής με τις υπάρχουσες απεικονιστικές εξετάσεις.

Το γεγονός αυτό δίνει στους γιατρούς και στους ασθενείς ένα ζωτικό προβάδισμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, διότι όσο πιο νωρίς στην ανάπτυξή του ανιχνευθεί ο καρκίνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ίασης.

Η εξέταση, που ονομάζεται Early CDT-Lung και αποτελεί προϊόν 15ετούς εργασίας ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Κάνσας, πρόκειται να εισαχθεί στις ΗΠΑ εντός του μήνα, ενώ αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται και στη Βρετανία το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλυ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη τους «Τάιμς» του Λονδίνου, η εξέταση επινοήθηκε αρχικά για να συμβάλει στην ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις συμβατικές απεικονιστικές εξετάσεις.

Ωστόσο, εκτιμάται πως έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σύντομα και για πολλές άλλες μορφές καρκίνου.

Κατά την εξέταση, αναλύεται το αίμα του ασθενούς για να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης.
Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μικρές ποσότητες αντιγόνων (είναι πρωτεϊνικά μόρια), η εμφάνιση των οποίων προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να καταγράψουν αυτή την μοριακή αντίδραση χρησιμοποιώντας μόλις 10 ml από το αίμα του ασθενούς.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της εξέτασης επινοήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και την εταιρεία ιατρικής έρευνας Oncimmune.

ΠΗΓΗ:http://fimotro.blogspot.com/2010/06/e_6330.html

 
Bookmark and Share