Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......
2 ΜΑΙΟΥ 2010

Samos Copy Paste Blogspot

Πλήρωναν οι φορολογούμενοι, έκτιζαν ιδιώτες και εισέπρατταν οι δύο υπάλληλοι


Η εργασία των δύο υπόπτων στα δημόσια έργα... μάλλον ήταν ένα χρήσιμο πάρεργο, αφού κέρδιζαν πολύ περισσότερα από την παράνομη δραστηριότητά τους στην ελεύθερη αγορά με τζάμπα εργάτες και υλικά, που πλήρωναν οι φορολογούμενοι...
Το ερώτημα που εδώ και δεκαετίες απασχολεί πολλούς και δεν βρίσκει απάντηση, ίσως να μην είναι άλυτος γρίφος. Γιατί -σχεδόν πάντα- τα δημόσια έργα καθυστερούν να εκτελεστούν και κοστίζουν πολύ περισσότερο από τον προϋπολογισμό τους; Δύο συλλήψεις που έγιναν χθες, ίσως δίνουν απάντηση. Ενδεχομένως, λειτουργοί των δημόσιων έργων χρησιμοποιούν ανθρώπους και υλικά που πληρώνει το κράτος για ιδιωτικές εργασίες... και τα έργα του δημοσίου μπορούν να περιμένουν. Όσο για δικαιολογίες; Θα υπάρχουν πάντα και, έστω κι αν δεν είναι πειστικές, θα γίνονται αποδεκτές ακόμα και όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Η χθεσινή σύλληψη δύο ωρομίσθιων υπαλλήλων του τμήματος Δημοσίων Έργων αποκαλύπτει την τεράστια τρύπα στο σύστημα ελέγχου του υπουργείου Συγκοινωνιών, αφού η υπόθεση της κατ΄ ισχυρισμόν απάτης έγινε μετά από καταγγελία ιδιώτη εργολάβου, o οποίος φέρεται να μην δέχθηκε να συμπράξει σε κομπίνα πουείχαν στήσει οι δύο υπάλληλοι.

Τσιφλίκι τους
Οι δύο υπάλληλοι, 49 και 52 ετών από τη Λευκωσία και τη Μοσφιλωτή, φέρονται από τον Μάιο του 2008 έως και τον Ιούλιο του 2009 να έπαιρναν εργάτες που απασχολούσε ιδιώτης εργολάβος, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο Μακάρειο Στάδιο και στην παλιά Νοσηλευτική σχολή για λογαριασμό των δημοσιών έργων και να τους χρησιμοποιούν σε οικοδομές ιδιωτών στον 'Αγιο Δομέτιο και το ΣΟΠΑΖ. Οι δύο συλληφθέντες είναι ωρομίσθιοι υπάλληλοι και εργαζόντουσαν ως επιστάτες των εργασιών . Το ότι για ένα σχεδόν χρόνο παρανομούσαν αποδεικνύει ότι ουδείς τους έλεγξε και ότι, αν τους έλεγξε, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να διαπιστώσει την παρανομία.

Και τιμολόγια
Από τις έως τώρα έρευνες που διεξήγαγε το γραφείο Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του αρχηγείου αστυνομίας, έχει διαπιστωθεί ότι ο εργολάβος που είχε διαθέσεις τους εργάτες του για εργασίες σε ιδιωτικές οικίες ζήτησε να πληρωθεί από τους δύο επιστάτες των Δημοσίων Έργων. Αυτοί αντί να τον πληρώσουν, του ζήτησαν να κόψει ένα τιμολόγιο στο οποίο να αναφέρει ότι έκανε εργασίες των Δημοσίων Έργων έτσι ώστε να χρεωθεί το κράτος. Ο εργολάβος φέρεται να μην δέχθηκε την διευθέτηση και έτσι τον περασμένο Δεκέμβριο κατήγγειλε την υπόθεση στο Τμήμα Δημοσίων Έργων το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

πηγη:http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=945167&-V=articles

 
Bookmark and Share