Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......
2 ΜΑΙΟΥ 2010

Samos Copy Paste Blogspot

Ταξίδια και πολυτέλειες με λεφτά των μεταναστών


Μεγαλείο κακοδιοίκησης και σπατάλησης χρημάτων



Μπορεί η χάραξη ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας, όλα τα τελευταία χρόνια, να αποτελούσε διαδικασία εν υπνώσει, ωστόσο τα ποσά που ξοδεύονταν γι' αυτήν μέσω των αρμόδιων φορέων, κάθε άλλο παρά... υστερούσαν.

Η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση του πολυέξοδου Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήρθε μετά την έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, που έφερε στο φως το «μεγαλείο» της οικονομικής κακοδιαχείρισης και της αναποτελεσματικότητας του θεσμού.
Έτσι λοιπόν, για την υλοποίηση της «αποστολής» του, το ΙΜΕΠΟ λάμβανε ετησίως υψηλότατη τακτική επιχορήγηση, η οποία μάλιστα αποτελούσε ποσοστό επί των συνολικών εσόδων από τα παράβολα που καταβάλλουν οι μετανάστες στη χώρα μας, προκειμένου να ζητήσουν την έκδοση άδειας παραμονής. Μόνο για τα έτη 2008 και 2009 το Ινστιτούτο επιχορηγήθηκε με 1,6 εκατ. και 2,435 εκατ. αντίστοιχα, ενώ οι καταθέσεις του φορέα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονταν στο τέλος του 2007, στο ποσό των 5,677 εκατ. ευρώ!
«Προίκα» Ωστόσο, η εξαιρετικά γενναιόδωρη αυτή προικοδότηση αποδείχθηκε... ανεπαρκής για την κάλυψη των δαπανών του, καθώς τα δύο αυτά έτη τα έξοδα ανήλθαν σε 3,574 και 2,958 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, οι δε καταθέσεις μειώθηκαν σε 4,099 εκ. ευρώ. Αναζητώντας τους λόγους των αυξημένων... «αναγκών», προκύπτει ότι οι δαπάνες μόνο για τη μισθοδοσία των 17 εργαζομένων (κυρίως διοικητικό προσωπικό) ανερχόταν σε 600.000 ευρώ ετησίως!
Τα υπόλοιπα ποσά αναλώθηκαν για την κάλυψη διεθνών συναντήσεων, αλλά και τη διενέργεια πλειάδας εξαιρετικά δαπανηρών ταξιδιών μελών του Δ.Σ. και κυρίως του προέδρου στην αλλοδαπή για τη συμμετοχή σε ανάλογες διοργανώσεις. Συνολικά, τα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν 103 ταξίδια που κόστισαν πάνω από 650.000 ευρώ!
Χρήματα σπαταλούνταν και για την αμοιβή ειδικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων ύστερα από απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών, καθώς και για την ανάθεση εκπόνησης μελετών ή ερευνών σε εγχώριους ακαδημαϊκούς φορείς, την ώρα μάλιστα που βασική αποστολή του ΙΜΕΠΟ ήταν η σύνταξη τέτοιων μελετών με αξιοποίηση του προσωπικού του!
Τέλος, για την... καλύτερη λειτουργία του το ΙΜΕΠΟ στεγαζόταν σε υψηλότατου μισθώματος ακίνητο της Χάριτος στο Κολωνάκι, ενώ για τις μετακινήσεις του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. διατίθεντο δύο πολυτελή οχήματα 2.000 κ.ε!
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=29049189#
Υ.Γ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΚ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ κ.ΖΑΒΟΣ

 
Bookmark and Share