Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......
2 ΜΑΙΟΥ 2010

Samos Copy Paste Blogspot

Οικονομική κρίση και κατάθλιψη


Η ΡΑΓΔΑΙΑ άνοδος των spreads δεν είναι το σοβαρότερο «αποτέλεσμα» της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σχεδόν όλοι στην Ευρώπη, τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Μακάρι να 'τανε μόνον αυτό. Δραματική αύξηση, για παράδειγμα, παρουσιάζει στη Βρετανία σ' όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των ανθρώπων που, λόγω της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της στεναχώριας και της πίεσης που τους προκαλεί η οικονομική κρίση, πάσχουν από ψυχολογικό στρες, άγχος και κατάθλιψη. Οπως δείχνει σχετική έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ρόουχαμπτον, το 71% των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους τούς τελευταίους 12 μήνες έχουν παρουσιάσει ήπια έως και πολύ σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται στον λεγόμενο «μεσαίο κοινωνικο-οικονομικό χώρο». Επίσης, συμπτώματα κατάθλιψης και στρες παρατηρήθηκαν και σε πολλούς εργαζόμενους που υπέστησαν μείωση του μισθού ή/και των ωρών απασχόλησής τους.

ΤΗΝ ΠΟΛΥ πολύ ανησυχητική αυτή τάση επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του την ..... περασμένη εβδομάδα, στην εφημερίδα «Γκάρντιαν», ο καθηγητής Στιβ Φιλντ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου των Γενικών Γιατρών της Αγγλίας. «Τα μέλη μας», είπε, «βλέποντας κάθε μέρα χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, έχουν καταγράψει μία πολύ ανησυχητική, πράγματι, αύξηση των ψυχικών νόσων, σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Είναι βέβαιο, δε, ότι η τάση αυτή οφείλεται κυρίως στην απώλεια εργασίας και την τραγική μείωση εισοδημάτων». Τέλος, ο καθηγητής Φιλντ πρόσθεσε ότι «οι περιπτώσεις αυτές συνοδεύονται και από σωματικά φαινόμενα, όπως πόνοι στην πλάτη, κεφαλαλγίες και μεγάλη κούραση».

Ιδού! Αειφόρος γατοτροφή...

8 εκατομμύρια είναι στη Βρετανία οι καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες γατών। Οπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε λίγους μήνες θα έχουν και την επιλογή να ταΐζουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια και με γατοτροφές, το κύριο συστατικό των οποίων θα είναι ψάρι που θα είναι προϊόν «αειφόρου ανάπτυξης», δηλαδή θα είναι πιστοποιημένο ότι ψαρεύτηκε χωρίς να έχει προκληθεί ζημιά στη θάλασσα και ότι τηρήθηκαν όλα τα στάνταρ για τη μη εξαφάνιση πληθυσμών ψαριών. Η καινούργια, οικολογική ψαροτροφή θα βγει στην αγορά από τις εταιρείες Whiskas και Sheba και, όπως γράφουν οι αγγλικές εφημερίδες, αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους πολλούς λάτρεις των κατοικιδίων ζώων στη Βρετανία, οι περισσότεροι από τους οποίους λένε πως έχουν «οικολογικές ευαισθησίες». Διαβάσαμε ακόμα ότι στη χώρα αυτή, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αγοράζουν κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο τόνους τροφής για τα ζώα τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε (και έγινε μπεστ-σέλερ εκεί) ένα βιβλίο με τίτλο «Time to Eat the Dog?» (δηλαδή, «Μήπως ήρθε ο καιρός να φάμε τον σκύλο;»), στο οποίο οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι «η ενέργεια που χρειάζεται για να παραχθεί μόνο γατοτροφή, είναι η ίδια που χρειάζεται για να κατασκευαστεί και να διανύσει 6.000 μίλια τον χρόνο ένα αυτοκίνητο τύπου VW Golf»!

πηγη:http://activistis।gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4184:2010-04-08-19-45-40&catid=119:2010-03-31-20-07-16&Itemid=72

 
Bookmark and Share