Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.......
2 ΜΑΙΟΥ 2010

Samos Copy Paste Blogspot

fuck off …μη χέσω;


Ταξιτζής επιβιβάζει τρεις νεαρούς τουρίστες από νυκτερινό κέντρο διασκέδασης και μη γνωρίζοντας αγγλικά, τους πηγαίνει από δω κι από κει επί μια ώρα για να βρει το ξενοδοχείο τους . Συνεννόηση μπουζούκι που λέμε και στο Ελλάντα. Οι νεαροί τουρίστες στο πίσω κάθισμα αρχίζουν να δυσανασχετούν και μουρμουρίζουν στην γλώσσα τους.
Ο ταξιτζής το μόνο που ξεχωρίζει από της διαμαρτυρίες τους είναι η λέξη fack off η οποία αρχίζει να επαναλαμβάνεται από τους νεαρούς σε ρυθμούς πολυβόλου.
Ο καλός μας ταξιτζής σταματά στην πρώτη πιάτσα συναδέλφων του που βρίσκει στο δρόμο του ( στην οποία τυγχάνει να βρίσκομαι ) και ζητά από ένα συνάδελφό του τι νομίζεται;
Ένα φακό. Ναι! Ένα φακό. Φακόφ.
Αυτό νόμιζε ότι έψαχναν. Ένα φακό γιατί θεώρησε πως έψαχναν κάτι που ενδεχομένως έχασαν στο πίσω κάθισμα.
Δεν τόλμησα να πω την αλήθεια στον ταξιτζή. Του εξήγησα στα Ελληνικά που θα πάει τους νεαρούς και πήρα έναν συνάδελφό του να με πάει στον προορισμό μου .

Α. Γκερέκου: Τέλειωσε το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα»
Για όσους δραστηριοποιούμαστε στο τουριστικό προϊόν που παράγει και προσφέρει η Ελλάδα η παραπάνω διαπίστωση της αξιέραστου υφυπουργού πολιτισμού είναι μια διαπίστωση που έπρεπε να έχει διατυπωθεί εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.
Που βασιζόταν το προϊόν μας τόσα χρόνια; Στον ήλιο στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Και, φυσικά, στην αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε πως έπρεπε να βασίζεται ΚΑΙ στους ταξιτζήδες ΚΑΙ στις χέστρες. Ναι στις δημόσιες χέστρες που έχουμε στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.
Στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας θα δένει στο εξής το κρουαζιερόπλοιο Aida, ύστερα από 8 χρόνια συνεργασίας με την Κρήτη, καθώς το λιμάνι του Ηρακλείου δε διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια διεθνώς, το οποίο κάθε χρόνο μεταφέρει 50.000 τουρίστες.
Έχεις πάει ποτέ να χέσεις στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης; Όχι; Ε! Να πας. Μιλάμε για εμπειρία. Μήπως έχεις πάει να χέσεις στις δημόσιες τουαλέτες του εμπορικού κέντρου του Ηρακλείου; Άλλη εμπειρία. Ένα πράγμα θα σας πω. Οι χέστρες 5.000 ετών του Μινωικού Ανακτόρου της Κνωσού είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Έτσι πήγαιναν και οι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου Aida. Ε! Εμπειρία, εμπειρία δεν άντεξαν άλλο. Δεν τους άφηναν να χέσουν στην Κνωσό , Ε, την έκαναν για την Αττάλεια που οι χέστρες τους δεν είναι εμπειρία. Εκεί εμπειρία είναι οι άνθρωποι οι υποδομές και οι τουριστικές υπηρεσίες.
Τον ίδιο ήλιο έχουμε, τις ίδιες παραλίες έχουμε, από κουλτούρα φιλοξενίας οι Τούρκοι δεν διαφέρουν πολύ από εμάς, ας είναι αείμνηστοι και οι αρχαίοι που άφησαν και εκεί μνημεία πολιτισμού, και οι χέστρες τους είναι υποφερτές.
Αγαπημένε μου αναγνώστη, χέστρες είναι όλες οι υποδομές που μπορεί να έχει μια χώρα που θέλει να πουλάει τουρισμό στους κουτόφραγκους.
Χέστρα είναι η αναμονή στην ουρά (45 λεπτά παρακαλώ) για να πάρεις τις βαλίτσες σου όταν επισκέπτεσαι το δεύτερο σε κίνηση Ελληνικό αεροδρόμιο.
Χέστρα είναι η αναμονή στην ουρά ( 90 λεπτά παρακαλώ ) για να κάνεις check in κάτω από το λιοπύρι σε κάτι άθλια στέγαστρα γεμάτα διαφημίσεις rent a car.
Χέστρα είναι όταν ο οδηγός του ταξί ο οποίος πήρε άδεια να εξυπηρετεί τουριστικούς προορισμούς γνωρίζει την Αγγλική σε επίπεδο «ντου γιου λάικ μαμαζέλ δι γκρίς.»
Χέστρα είναι όλες οι υποδομές που οφείλει να προσφέρει μια οργανωμένη τουριστικά χώρα.
Ο ήλιος, η θάλασσα! Οι δαντελωτές ακτές, τα νησάκια, τα ουζάδικα το ηλιοβασίλεμα αυτά τα έχουμε. Τα έχουν όμως κι άλλοι. Υποδομές δεν έχουμε. Υπηρεσίες. Ανθρώπους. Κουλτούρα.

Τα βουνά! Τα φαράγγια, η άγρια βλάστηση, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα ποτάμια, οι λίμνες, ο υπέροχος ορεινός μας όγκος. Τα δάση! Τα έχουμε. Τα έχει όμως κι η Ελβετία. Έχει όμως και χέστρες, και ταξιτζίδες που μιλάνε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα και σερβιτόρους χαμογελαστούς.
Ωραία δεν θέλει μόνο χέστρες. Θέλει ευγένεια, χαμόγελο, άψογο σέρβις, καλές τιμές, γνήσια παραδοσιακά προϊόντα και λιχουδιές. Θέλει χωριάτικη σαλάτα και μουζάκα από ζαρζαβατικά βιολογικά, με αγνό ελαιόλαδο.
Αλλιώς δεν θα χει πολύ άδικο ο συμπαθής ταξιτζής. Θα ψάχνουμε τουρίστα σε λίγο με το φακό. Fuck off!


πηγη:: http://www.e-cannibals.gr/blog/?

 
Bookmark and Share